Återvänd till entrésidan


HEM

Om föreningen
Stadgar
Saintpauliavännen
Artfonden
Aktiviteter
Kalender
Hemsidan
Medlemskap

Saintpaulian
Foton
Länkar
Kontakt

Forum
Medlem
Click here for information in English

Om Svenska Saintpauliasällskapet

Saintpauliasällskapet är en ideell förening som grundades 1985. Medlemskap är öppet för alla intresserade och vi har under årens lopp också haft medlemmar från flera olika delar av världen.

Vår medlemstidning Saintpauliavännen ges ut var tredje månad. Medlemmarna anordnar träffar, utställningar och deltar i trädgårdsevenemang i olika delar av Sverige. Varje år hålls en stor utställning i samband med årsmötet, någonstans i landet.

Saintpauliasällskapet är medlem i FOR, Fritidsodlingens Riksorganisation, som tillsammans med Stockholmsmässan arrangerar Nordiska Trädgårdar i Älvsjö utanför Stockholm. Medlemmar i sällskapet har rabatt på inträdet.

Det finns många klubbar och föreningar världen över som är underavdelningar till det äldsta saintpauliasällskapet, African Violet Society of America (AVSA), som har satt standarden för terminologi, sortregistrering och bedömning av utställningsplantor. Svenska Saintpauliasällskapet är inte kopplat till AVSA, utan är en självständig förening. Som sådan kan vi anpassa och utforma reglerna för till exempel våra utställningar, även om vi i många avseenden följer samma riktlinjer som AVSA.

Välj bland länkarna till vänster för att läsa mer! Saknar du någon information är du välkommen att kontakta vår webmaster.


Första broschen

Vår första medlemsbrosch,
som inte finns att köpa längre.

© SSPS

FOR


Sidan uppdaterad 2014-03-04
© Svenska Saintpauliasällskapet Kontakta vår webmaster om du vill använda något material från hemsidan.