Återvänd till entrésidan


HEM

Om föreningen
Stadgar
Saintpauliavännen
Artfonden
Aktiviteter
Kalender
Hemsidan
Medlemskap

Saintpaulian
Foton
Länkar
Kontakt

Forum
Medlem
Click here for information in English

Hemsidan

Hemsidan är avsedd att sprida information och kunskap om saintpaulian och dess släktingar, liksom om Svenska Saintpauliasällskapet. Genom länkarna till vänster finner du information om föreningen och de växter vi vurmar för.

Det stora bildarkivet på hemsidan innehåller många vackra bilder både från sällskapets medlemmar och från samlare från andra länder. Ett stort tack till alla som har bidragit! Bildarkivet är inte en förteckning över vilka sorter som finns tillgängliga inom Saintpauliasällskapet - det är till för att visa på den enorma variation som finns inom detta älskade växtsläkte. Det finns oerhört många hybrider inom släktet Saintpaulia - samlandet av både bilder och plantor kan man ägna sig åt under lång tid utan att bli färdig!

Om du har en eller flera bilder som du skulle vilja få publicerad på Saintpauliasällskapets hemsida, vänligen kontakta webmaster. Vi behöver veta vad det är för namn på plantorna, bilderna får gärna vara oredigerade (dvs ej beskurna), och du behöver inte själv lägga in ditt namn eller någon text i bilderna (det gör webmaster innan publicering på hemsidan). Om du vet att dina plantor inte blommar typiskt enligt beskrivningarna ber vi att du talar om det när du sänder in bilderna.

Vi är också glada för bildbidrag till vår digitala sortlista, som är tillgänglig för medlemmar i föreningen via medlemssidorna (användarnamn och lösenord finns i Saintpauliavännen). För digitala sortlistan är det viktigt att bilderna visar plantor som blommar rätt - hör av dig till webmaster om du har några frågor kring detta.

Den digitala sortlistan är för närvarande inte tillgänglig samt behöver uppdateras. Den kommer åter att bli tillgänglig senare under 2020.Sidan uppdaterad 2019-12-24
© Svenska Saintpauliasällskapet Kontakta vår webmaster om du vill använda något material från hemsidan.